Een stoere ruimte gestyled

0
225

De industriële stijl is al lang niet meer beperkt tot fabriekspanden; het heeft zijn weg gevonden naar werkruimtes en woningen, waar het een unieke combinatie van ruwheid en elegantie brengt. In deze blog verkennen we hoe je de industriële stijl kunt implementeren in jouw werk- of woonruimte, waardoor een sfeer van robuuste elegantie ontstaat die zowel functioneel als trendy is.

Open ruimtelijkheid

Een kenmerkend aspect van industriële stijl is de nadruk op open ruimtelijkheid. Overweeg het verwijderen van niet-dragende muren en het creëren van grote, open leefruimtes. Dit bevordert een gevoel van ruimtelijkheid en benadrukt de kenmerkende industriële esthetiek.

Ruwe materialen

Kies voor ruwe materialen zoals baksteen, beton en onbewerkt hout. Deze materialen vormen de ruggengraat van de industriële stijl en voegen karakter toe aan de ruimte. Laat bakstenen muren onbedekt, ga voor betonnen vloeren en introduceer houten elementen met een natuurlijke afwerking.

Metalen accenten

Metalen zijn een essentieel element in industriële ontwerpen. Gebruik metalen accenten zoals stalen deuren en balken, buizen, en industriële lampen om de ruimte een robuuste uitstraling te geven. Overweeg metalen meubels of accessoires zoals stalen rekken, een metalen trapleuning of iets dergelijks, voor een extra industriële touch.

Open plafonds

Als het mogelijk is, overweeg dan het openlaten van het plafond. Blootliggende balken en leidingen dragen bij aan de industriële sfeer en voegen een vleugje rauwheid toe aan de ruimte. Voor een meer afgewerkte look kun je het plafond in een donkere kleur schilderen.

Functionele meubels

Kies meubels die zowel functioneel als stijlvol zijn. Ga voor strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen met een focus op functionaliteit. Metalen en houten meubels passen perfect in de industriële stijl en voegen een vleugje stoerheid toe.

Industriële verlichting

Verlichting is een cruciaal element in industriële interieurs. Kies voor hanglampen met een industrieel ontwerp, zoals metalen kooilampen of glazen lampperen. Deze voegen niet alleen verlichting toe, maar dienen ook als opvallende decoratieve elementen.

Neutralen en gedurfde accenten

Houd de kleurenpaletten neutraal met tinten zoals grijs, zwart, wit en bruin. Voeg vervolgens gedurfde accenten toe in diepe kleuren zoals rood, blauw of groen om de ruimte levendigheid te geven zonder af te wijken van de industriële uitstraling.

Vintage vondsten

Maak je ruimte persoonlijk door tweedehands vondsten toe te voegen. Denk aan antieke fabriekslampen, industriële krukken of vintage lockerkasten. Deze items dragen bij aan het karakter en de geschiedenis van de ruimte. Je vindt ze simpelweg bij de kringloopwinkel. Deze plek wordt steeds populairder als het gaat om interieur styling.