Terug naar de grote monturen

0
39

De brillenmode heeft altijd cycli gehad waarin bepaalde ontwerpen op de voorgrond treden. Dit seizoen zien we een heropleving van de grote monturen. Deze trend zet door en bewijst dat groot, groter, grootst nog steeds een plek heeft in de brillenmode. Een oversized bril is niet alleen een fashion statement, maar biedt ook brede zichtvelden en comfort.

Toch moet men zich afvragen: hoe groot is te groot? Hoewel de oversized bril een modieus accessoire is, is het belangrijk dat de bril past bij de vorm van je gezicht en niet overheersend is. Het frame moet je gelaatstrekken accentueren zonder te domineren. De truc is om een evenwicht te vinden tussen opvallend en flatterend.

Minimalistisch design blijft populair

Ondanks de trend van grote monturen, blijft minimalistisch design een constante factor in de wereld van de bril dames. Strakke lijnen en subtiele kleuren spreken tot de verbeelding van diegenen die houden van een understated look. Deze brillen zijn vaak lichtgewicht en comfortabel om te dragen, wat ze ideaal maakt voor dagelijks gebruik.

Het kiezen van een minimalistische bril betekent niet dat je moet inleveren op stijl of persoonlijkheid. Integendeel, door het simpele ontwerp komt je gezicht meer naar voren en krijgen je ogen de aandacht die ze verdienen. Bovendien zijn deze monturen veelzijdig en passen ze bij vrijwel elke outfit.

Duurzaamheid voorop

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, gaan ook brillenmerken mee in deze beweging. Milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled plastic of biologisch afbreekbaar acetaat worden steeds populairder in de productie van brillen. Het kiezen voor een duurzame bril is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het geweten.

Wat het nog interessanter maakt, is dat duurzame brillen vaak hand in hand gaan met innovatieve designs. Ontwerpers experimenteren met natuurlijke texturen en materialen om unieke monturen te creëren die zowel milieubewust als stijlvol zijn.

Invloeden van beroemdheden

Beroemdheden hebben altijd al invloed gehad op wat we dragen, en brillen zijn geen uitzondering. Wanneer een bekendheid gespot wordt met een bepaald brilmontuur, kan dat al snel uitgroeien tot een modetrend. Het is fascinerend om te zien welke stijlen worden omarmd door invloedrijke personen en hoe dit onze keuzes beïnvloedt.

Het volgen van beroemdheden kan inspirerend zijn, maar het is belangrijk om trouw te blijven aan je eigen stijl. Het gaat erom dat je een bril vindt die bij jou past en waarmee je je comfortabel voelt, ongeacht of deze door een beroemdheid wordt gedragen of niet.

Speels met patronen en kleuren

Dit jaar zien we ook dat er meer gespeeld wordt met patronen en kleuren in de collecties van brillen online bestellen. Dierenprints maken een comeback en zijn perfect voor wie graag een statement maakt met hun accessoires. Van subtiel schildpad tot uitgesproken luipaardprint, er is voor ieder wat wils.

Naast dierenprints zijn er ook opvallende kleuraccenten die de modebrillen een frisse en levendige uitstraling geven. Of je nu kiest voor een pop van kleur op de pootjes of een volledig gekleurd frame, deze brillen zorgen gegarandeerd voor een leuke twist aan je look.