Sommige verzekeringen moet je verplicht afsluiten, denk hierbij aan een zorgverzekering of een verzekering voor je auto. Je hebt de plicht om deze verzekering af te sluiten, omdat de overheid wil voorkomen dat je onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Dat andere verzekeringen niet verplicht zijn, wil niet zeggen dat ze daarom ook niet interessant zijn. Integendeel zelfs. Een van de verzekeringen die je altijd zou moeten nemen, ondanks dat je niet verplicht bent om hem af te sluiten, is de woonverzekering. Een goede woonverzekering passend bij jou, is snel af te sluiten en je voorkomt op die manier een hoop problemen.
Heeft iedereen genoeg aan dezelfde woonverzekering?
Een woonverzekering bestaat uit meerdere verzekeringen. Wat je nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Iemand die een huis huurt, heeft genoeg aan een goede inboedelverzekering. Met dit pakket kun je schade herstellen die ontstaan is aan de spullen die in je huis staan. Deze schade kan op heel veel manieren ontstaan zijn. Misschien heb je iets laten vallen, misschien stoot je iets om of wellicht heeft er brand gewoed in je huis waardoor je schade opgelopen hebt. Wat de oorzaak van de schade ook moge zijn, het is vooral belangrijk dat je in staat bent om de schade weer te herstellen. Kleine kostenposten kun je misschien nog wel met je spaargeld betalen, maar grote schadeposten zoals die bij brand ontstaan, zijn vaak problematisch. Vandaar dat het altijd verstandig is om een verzekering voor je spullen af te sluiten. Hiermee kun je schade altijd declareren bij je verzekeraar. Het enige wat jij hoeft te doen, is maandelijks een vaste premie betalen.
Voeg ook de opstalverzekering toe als je een huis gekocht hebt
Als je een huis gekocht hebt, moet je niet alleen de inboedelverzekering afsluiten, maar moet je ook nog een opstalverzekering toevoegen. Met dit pakket kun je namelijk de schade herstellen die aan de structuur van je woning is ontstaan. Het gaat hier niet alleen om de woning zelf, maar ook over alles wat aan je huis vastgemaakt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die je op je dak hebt aangebracht. Ook de laadpaal van je elektrische auto valt onder deze polis. Heb je dus geld gestoken in de duurzaamheid van je woning, zorg er dan voor dat je een goede verzekering afsluit. Mocht het noodlot toeslaan en je woning zeer grote schade oplopen, dan kun je je opstalverzekering zelfs gebruiken om je vervangende woonruimte mee te betalen. Zo voorkom je dat je problemen groter worden.
Wist je dat je nog heel veel meer woongenot kunt verzekeren?
Wanneer je meer woongenot wilt verzekeren, is het ook de moeite waard om eens naar de Veilig Wonen verzekeringen van Univé te kijken. Met deze opties kun je heel veel onderhoud aan je woning uitbesteden door middel van een verzekering. Je kunt bijvoorbeeld het schoorsteenvegen aan de specialist uitbesteden, of wat dacht je van de reiniging van je dakgoten? Dit is een smerig klusje, maar met een verzekering heb je er nooit meer omkijken naar. Kijk daarom even op de site van je verzekeraar om te zien wat voor woonverzekering het beste is voor jou. Je kunt hier je polis samenstellen, de extra opties toevoegen en uiteindelijk je premie berekenen. Ga je akkoord met de voorwaarden, dan is je verzekering diezelfde dag nog een feit. Je ziet het: zo makkelijk is het om tal van risico’s uit te bannen.